A kiváló vezetők közös jellemzője: szervezetükből hiányzik a hierarchia, önálló munkacsoportok jellemzik a vállalatot, melyek tagjait áthatja a tulajdonlás és a felelősség tudata. Az alkalmazottak jellemzője, a gyors reagálás és cselekvés, tanulási készség, nyitottság a változásra és a lojalitás.
Kiváló vezetők : rövidítve. In: Korszerű Vezetés 29 (1997) 3 p. 48-56.

12 éve – kis és nagy holland könyvtárakban…

almerecafeSchalkhaar (4600 lakos) Almere ellen (188000 lakos)
(2010. jún. 14.) Múlt héten meglátogatott magyar barátom, Gábor. Gáborral együtt tanultam egy csereprojektben. Ő Hollandiában töltött egy időt, én Magyarországon. Mókás idők voltak, közvetlenül a fal leomlása után. Igazi pártfőnökökkel és disszidensekkel. Kedvező árfolyammal és bizarr bürokráciával. Azóta is tartjuk a kapcsolatot szakmailag és magánéletben egyaránt. Gábor egyfajta Wim Kayzer (holland újságíró, író) is Magyarországon. Hírlevelét néhány ezren olvassák Magyarországon.

A hétvége után, amikor csak hajón utaztunk és kévézó-teraszokat jártunk, az utolsó napon eljött az idő, hogy megnézzünk néhány könyvtárat. Ezért a két legújabb holland könyvtárat választottam, amelyeket ismertem: a Schalkhaart és az Almere-t. Mindkettőt 3 hónapon belül nyitották meg. De nagyon különbözőek. (folyt. holandul Mark Deckers, holland könyvtári tanácsadó blogjában)

Kapcsolódó hír: KIT Hírlevél

Hozzászólás