A főnök bizonytalansága rávetül az egész intézményre.
Entrepreneurial library management / Maurice B. Line. Elhangzott Maurice Line 1990. november 7-ei előadásán az Országos Széchényi Könyvtárban

Megoldás: Sibelius!

Népszabadság 2015. márc. 17.

Új online szolgáltatás várja az elbizonytalanodott zenerajongókat: hajnali egyig bárki bármit kérdezhet a szakkönyvtárostól, ami összefüggésbe hozható a zenével, a megfejtések gyorsak, pontosak és főleg hitelesek. Válaszok a Google-on túlról.(…)

A szolgáltatásról először a Könyvtár, Információ, Társadalom (KIT) című szakirányú hírlevélben olvastunk, amelynek szerkesztője ekképp méltatta a projektumot: „a szolgáltatás semmilyen tematikus, illetve területi korlátot nem jelez. Ami egyben azt is jelenti, hogy Kismartontól Kézdivásárhelyig, Kecskeméttől Budapestig bárki használó bátran fordulhat Zsoldos Marianna csapatához. A jövőre nézve tehát semmi akadálya, hogy az egriek szolgáltatása kiváltson más, helyi szolgáltatókat, illetve megteremtse olyan helyeken is a szolgáltatást, ahol nincs könyvtár. A rendszer azt sem zárja ki (…), hogy együttműködés, feladatmegosztás alakuljon ki az ország kiváló zenei információszolgáltató szakemberei között…”

Az idézet forrása: KIT Hírlevél, 2015/7., febr. 18.  Kérdezze zenei könyvtárosát online! — átalakul az országos zeneitájékoztatás-piac?

Hozzászólás