Vedd észre, hogy a versenyt gyakran azok nyerik meg, akik az új ötleteket legjobban és leggyorsabban valósítják meg, megelőzve azokat, akik kitalálták őket.
Fortune cookies : Management wit and wisdom from Fortune magazine / ed. by Allan Dentschman. - Random House : New York, 1993.

Kövér László azt üzente [Az Országgyűlési Könyvtár és állománya]

Kövér László azt üzente — Több ezer korszerű, külföldi kötet hiányzik, a digitalizációban is nagy a lemaradás
Bárkay Tamás cikke, Népszabadság (2013, jan. 30.) p. 15

– A magyar Parlament könyvtára a közelmúltban nagy hangsúlyt helyezett a szolgáltatások fejlesztésére. E törekvés azonban csak akkor lehet sikeres, ha az a használók tényleges igényein alapul – reagált a hírre Mikulás Gábor információs és könyvtári tanácsadó, hozzátéve: ha például a képviselők döntéseit a napi hatalmi érdekek elvárásai és a pártfegyelem határozza meg, akkor háttértanulmányok szolgáltatásának sincs sok értelme. Ellenkező esetben viszont az információforrások köre messze túlnyúlhat egy parlamenti könyvtár falain, például számításba kell venni a törvényhozatal profiljába tartozó magyar és külföldi kutatóintézetek felméréseinek eredményeit is. Mikulás szerint, ha a parlamenti könyvtár fizikai könyvtárának állapota a fő kérdés, akkor érdemes előbb a hasonló (részben átfedő) állományokkal rendelkező könyvtárakkal összehangoltan csökkenteni a könyvek mennyiségét, a megőrzés helyett a hozzáférésre összpontosítani, és ezzel párhuzamosan a megmaradó állományt hatékonyabbá tenni – lehetőség szerint elektronikusan.

Hozzászólás