A legfontosabb erőssége a könyvtár szakmának, ha vannak olyan vezetők, akik megértik a könyvtárakat, kilátnak a ketrecből, s ezt használóik számára is át tudják adni.
Studying progressive libraries : an adventure in New Zeland. In: Marketing Library Services 19 (2005 Mar/April) http://www.infotoday.com/mls/mar05/StanleyEmberton.shtml

Információs és könyvtárügyi szolgáltatások

A GM Consulting 2000-től vesz részt könyvtári projektekben, pr, minőségirányítás, marketing felmérés területein.

Ügyfelei könyvtárak és könyvtáraknak szolgáltató kis és multinacionális vállalkozások, köztük pl.

  • Elsevier B.V.
  • Dialog Corporation
  • Eurobib AB.
  • Telekom Csoport
  • MOL Nyrt.

Vezető tanácsadóként Mikulás Gábor számos hazai külföldi könyvtárban gyűjtött tapasztalatot, Norvégiától Japánig, azon túl, hogy iskolai gyakorlatát holland és német könyvtárakban szerezte. A hazai és külföldi könyvtári menedzsment szakirodalmat 1992-től dolgozza fel.

Az első hazai könyvtári menedzsment-könyv (link) szerzője, több egyetemen tanított információszerzést és -használatot. A témában előadásainak száma meghaladja az ötvenet, tudományos és ismeretterjesztő publikációi a százat (link). Számos hallgatónak volt mentora.

A GM Consulting tulajdonában lévő KIT Hírlevél hetente 2800 információs és könyvtári szakembert ér el, többet, mint bármely más hazai orgánum.

Hozzászólás