A kiváló vezetők közös jellemzője: szervezetükből hiányzik a hierarchia, önálló munkacsoportok jellemzik a vállalatot, melyek tagjait áthatja a tulajdonlás és a felelősség tudata. Az alkalmazottak jellemzője, a gyors reagálás és cselekvés, tanulási készség, nyitottság a változásra és a lojalitás.
Kiváló vezetők : rövidítve. In: Korszerű Vezetés 29 (1997) 3 p. 48-56.

Megfigyelés: volt-e üzleti kémkedés?

FigyelőNet, 2008. szept. 27.

a cikk részlete:

Egyéb lágy módszerek

Mikulás Gábor a Magyar Információbrókerek Szövetségének elnöke szerint legális módszerekkel is nagy hatékonysággal lehet „megdolgozni” egy céget. Az olyan megoldások, mint egy beszállítói lista ellopása nyilvánvalóan törvényellenes, de nincs is rá szükség.

Vannak olyan „lágy” módszerek, amelyekkel a kívánt eredmény elérhető. Nem tilos egy cég bejáratánál például leparkolni és összeírni az odaérkező kocsik adatait, vagy elbeszélgetni célirányosan a sofőrökkel, hogy áll a vállalat, voltak-e elbocsátások stb.

Az így megszerzett információkat azonban érdemes megerősíteni több forrásból. A cégek többségének erre nincs kapacitása, így az adatgyűjtést, és azok megfelelő hatékonyságú azonosítását másra bízza. Egy megbízás során az ilyen tevékenységet folytató cégek folyamatosan figyelnek mindenre, valamint viselkedési mintákat hoznak létre a döntés-előkészítés megkönnyítéséhez. Az ilyen jellegű információk jól értékesíthetők. Tipikus helyzet amikor egy cég új technológiával jelenik meg a piacon, és versenyelőnyre tesz szert, ilyenkor a többiek elkezdenek nyomozgatni – nem is feltétlen egymásnál – hogy milyen módszerekkel lehet majd ezt a céget utolérni, nem a technológia másolásával, hanem egy saját fejlesztéssel.

Hozzászólás